Sale

 

 Foto van Unsplash

 

Geld besparen bij het winkelen?

Het kan! Nu de sale weer begonnen is in januari, kan je na deze tips met een gerust hart gaan winkelen.

 

 

Blijf trouw aan je stijl.

Heb je het gevoel dat je wéér dezelfde broek koopt? Gewoon doen, blijkbaar is dat jouw stijl en voel jij je daar heel prettig bij. Je kan beter niet iets kopen wat "weer eens wat anders is". Dat zijn vaak kledingstukken die je niet veel gaat dragen.

 

 

Pas de '75-25' regel toe.

Wat deze regel betekent is dat 75 procent van je kleding basiskleuren moeten zijn (zwart, wit, beige, blauw) en de andere 25 procent dessins en trendkleuren die goed bij jou passen.

Dit geldt ook voor je stijl. Voor 75 procent kan je de tijdloze                                                  

klassiekers  kopen waar jij je heel prettig bij voelt en voor de

andere 25 procent trendgevoelige kleding. Als je dit in gedachten

houdt, maak je betere beslissingen bij het winkelen en kom je minder snel met miskopen thuis.

 

 

Niet de juiste maat.

Kom je net die ene mooie broek tegen en dan ga je hem passen. De M zit net te krap en daarna pas je maat L en die gaat slobberen en zit te wijd. Als je verstandig bent, hang je hem terug! Zou de broek alleen te lang zijn dan kan je hem altijd laten inkorten. Zo ook bij een rok. Deze kan je altijd korter laten maken maar ook nog kleiner laten maken aan de zijnaden, als je hem echt fantastisch vindt.

 

 

Kleed je voor het winkelen.

Ga je winkelen, trek dan een naadloze slip aan en een huidkleurige bh. Zorg dat je een makkelijk zittende broek aan hebt met een trui, geen blouse waar je de knopen iedere keer van open en dicht moet doen. Anders heb je na een paar keer passen echt geen zin meer. Trek ook makkelijk zittende schoenen aan, je loopt meer dan je denkt.

 

 

Cost per wear.

Houd altijd in gedachten; hoe vaker je een kledingstuk draagt, hoe beter de CPW (cost per wear) waarde zal zijn. Een winterjas van 300,- euro die je minstens 50 keer aantrekt, komt slechts op 6,- euro per draagbeurt. Die jurk van 75,- euro in een opvallende kleur, die je maar 3 keer draagt, is velen malen duurder.

 

Dus als je gaat winkelen, houd deze tips in gedachten en dan kom je met een paar goede items thuis!

Succes!

 

Groetjes Winette