Koop jij kleding die een 9 of 10 zijn?

 

Doe jij dat wel eens? Kleding kopen dat je maar zo zo vindt?

Inmiddels doe ik dat niet meer. Daar heb ik lang over gedaan maar nu ben ik blij dat ik met vallen en opstaan heb geleerd dat ik alleen moet kopen wat ik écht mooi vind.

 

Dat houdt in dat als je gaat winkelen je alle kleding een cijfer moet geven van 1 tot en met 10. Dus je moet de kledingstukken heel goed bekijken.

 

Hoe vaak heb jij al een 6 of een 7 gekocht omdat je iets nodig had? Of omdat het in de aanbieding was? Omdat je zin had om iets te kopen? Of dat je een rothumeur had en je jezelf wilde opvrolijken?

 

Zoals je snapt zijn dit niet echt de juiste redenen om wat te kopen. Maar het is vooral zonde dat de kleding nog in je kast hangt met het prijskaartje er nog aan. Of dat je het maar 1 keer hebt gedragen.

 

Wat jij jezelf moet vragen is dit: doet het kledingstuk wat voor mij? Staat de kleur mij? Zit het materiaal lekker? Zit het kledingstuk niet te wijd of te krap? Word ik er mooier van? Voel ik mij er goed in?

 

Kom je een 10 tegen, koop het dan meteen! Ook al is het een mooi jurkje of bikini, terwijl het nog geen zomer is. Als jij het supermooi vindt en het betaalbaar is, ga je het op zeker dragen. 

 

Waar je op moet letten is of het kledingstuk bij drie andere kledingstukken die je al hebt, past. Dan kan je het gelijk aan en combineren. Maar is het iets waar helemaal niets van je bestaande garderobe bij past: laat het hangen! Hier moet je nog zoveel bij gaan kopen wat je waarschijnlijk niet gaat doen.

 

Waar ik op let als het voor mij een 10 moet zijn:

 

~ Is het de kleur die bij mijn kleurtype past ( winter/zomer/herfst/lente)

~ Is het de juiste pasvorm die bij mijn figuurtype past?

~ Zit het materiaal lekker?

~ Past het bij mijn persoonlijke stijl?

~ Kan ik het naar veel gelegenheden aan?

 

Maar vooral, ben ik er weg van? Dat is vaak de grootste reden dat je het nog lang en met veel plezier kan dragen. 

 

Dus voor een 6 of 7, laten hangen dat kledingstuk!

 

Liefs Winette