Wat is een realistisch kleding budget?

 

Vraag jij jezelf ook wel eens af wat een realistisch kledingbudget is?

 

Vergeleken met mannen geven wij vrouwen toch meer geld uit aan kleding. Mannen lukt het vaak wel met een mooie broek, colbert en een aantal overhemden.

 

Maar bij ons is het toch anders. Je heb in je garderobe rokken, jurken, broeken enz. De combinaties hiermee maken is ook wat moeilijker dan bij mannen. Bij je outfit wil je toch ook leuke schoenen (sandaaltjes, pumps, laarzen, enkellaarzen, sneakers) erbij aan die bij je outfit passen. 

 

Een realistisch budget voor je kleding is 5 tot 8% van je jaarinkomen. En dan is dat vanzelfsprekend afhankelijk van je jaarinkomen maar ook van je functie. Heb je een beroep waarbij je in 3-deligpak op je werk moet verschijnen? Of draag jij je kleding naar je werk ook privé? 

 

Komen de je uitgaven voor de aanschaf van nieuwe kleding per jaar boven de 8% uit, dan is het een goed idee om met een goede basisgarderobe te gaan beginnen. Ik kan je daarbij helpen!

 

Als je een goede basisgarderobe hebt, kun je die langzaam gaan uitbreiden door accent kleding erbij te gaan kopen. Zorg dan altijd dat het nieuwe kledingstuk bij 2 á 3 andere kledingstukken die je al thuis hebt erbij te combineren is!

 

Liefs Winette