Koop jij kleding die een 9 of 10 zijn?

 

Doe jij dat wel eens? Kleding kopen dat je maar zo zo vindt?

Inmiddels doe ik dat niet meer. Daar heb ik lang over gedaan maar nu ben ik blij dat ik met vallen en opstaan heb geleerd dat ik alleen moet kopen wat ik écht mooi vind.

 

Dat houdt in dat als je gaat winkelen je alle kleding een cijfer moet geven van 1 tot en met 10. Dus je moet de kledingstukken heel goed bekijken.

 

Hoe vaak heb jij al een 6 of een 7 gekocht omdat je iets nodig had? Of omdat het in de aanbieding was? Omdat je zin had om iets te kopen? Of dat je een rothumeur had en je jezelf wilde opvrolijken?

 

Zoals je snapt zijn dit niet echt de juiste redenen om wat te kopen. Maar het is vooral zonde dat de kleding nog in je kast hangt met het prijskaartje er nog aan. Of dat je het maar 1 keer hebt gedragen.

 

Wat jij jezelf moet vragen is dit: doet het kledingstuk wat voor mij? Staat de kleur mij? Zit het materiaal lekker? Zit het kledingstuk niet te wijd of te krap? Word ik er mooier van? Voel ik mij er goed in?

 

Kom je een 10 tegen, koop het dan meteen! Ook al is het een mooi jurkje of bikini, terwijl het nog geen zomer is. Als jij het supermooi vindt en het betaalbaar is, ga je het op zeker dragen. 

 

Waar je op moet letten is of het kledingstuk bij drie andere kledingstukken die je al hebt, past. Dan kan je het gelijk aan en combineren. Maar is het iets waar helemaal niets van je bestaande garderobe bij past: laat het hangen! Hier moet je nog zoveel bij gaan kopen wat je waarschijnlijk niet gaat doen.

 

Waar ik op let als het voor mij een 10 moet zijn:

 

~ Is het de kleur die bij mijn kleurtype past ( winter/zomer/herfst/lente)

~ Is het de juiste pasvorm die bij mijn figuurtype past?

~ Zit het materiaal lekker?

~ Past het bij mijn persoonlijke stijl?

~ Kan ik het naar veel gelegenheden aan?

 

Maar vooral, ben ik er weg van? Dat is vaak de grootste reden dat je het nog lang en met veel plezier kan dragen. 

 

Dus voor een 6 of 7, laten hangen dat kledingstuk!

 

Liefs Winette

 

 

 

 

Grijs haar? Wat kan je nu dragen?

 

Je hebt je haar grijs laten worden!

 

En wat nu? Je staat voor je kledingkast en komt er achter dat veel kleuren (vooral zwart) je niet meer staan of sommige kleuren je een grijs muisje laten lijken.

 

Had je altijd al een donkere haarkleur? Dan heb je nu ineens ook minder licht/donker contrast in je gezicht. Het geeft je een hele andere uitstraling.

 

Als je je haar grijs laat worden/maakt, ziet iedereen er anders uit dan eerst. Je hebt minder kleur bij je gezicht.

Wat nu heel leuk staat zijn sprekende kleuren! Kies voor sprekende kleuren uit jouw kleurenpalet. De kleuren maken je ook weer jonger, de kleuren compenseren namelijk de grijstinten in je gezicht.

 

Maar.... pas op met donkere kleuren en zeker met zwart. Zwart maakt nu een groter contrast en dan zie je er vaak vermoeider en ouder uit.

Kies minder donkere kleuren, want door de donkere kleuren zie je meer rimpels en lijntjes in het gezicht en ze  maken je bleek en flets.

 

Dat geldt natuurlijk ook voor de make-up. Zorg dat deze ook iets feller in kleur is, vooral de lipstick. Zorg dat je kleuren gebruikt die het mooist bij jou staan!

 

Liefs Winette

 

 


Weet jij al wat je aantrekt met kerst?

 

Ga je op chic naar het kerstdiner en heb je de neiging om wat nieuws aan te schaffen?

Bedenk dan hoe vaak je die nieuwe kleding gaat dragen..... 

Mijn tip voor de feestdagen, kijk in je kledingkast of je daar nog wat hebt hangen!

 

Kleding die je aan kan met kerst moet vaak aan deze voorwaarden doen:

 

1) Heb je glanzende kleding? Of kleding van fluweel? Deze kleding kan je zéker aan tijdens de feestdagen!

Voeg wat glitter er aan toe door middel van accessoires.

 

2) Draag bij een jurk of rok een panty met design en pak je hakken maar uit de kast!

 

3) Draag rood. De kleur rood zorgt voor een instant Kerstgevoel.

 

4) Breng iets meer make-up aan dan je gewend bent en lak je nagels.

 

5)  Kijk eens of je een jurkje voor de zomer hebt die je ook kan dragen in de winter met een jasje of vest.

 

6) Zorg dat je altijd wijd op strak combineert. Dus heb je een wijde broek aan, zorg dan dat je blouse of trui wat strakker zit. Of andersom.

 

7) Is zwart jouw kleur niet? Kijk in je kledingkast of er nog een andere mooie kleur hangt. Zwart is niet de enige basiskleur voor feestelijke kleding.

 

8) Je oorbellen of ketting mogen wat meer over de top zijn! Dus groter of meer glitter. Zorg er wel voor dat je niet én een drukke ketting én grote oorbellen tegelijk draagt. Je wilt niet op een kerstboom lijken;-)

 

9) Zorg dat je nu alvast gaat kijken wat je hebt en wacht niet tot dinsdag voor Kerst. Dan heb je geen tijd meer om toch op zoek te gaan naar wat nieuws.

 

Hele mooie Kerstdagen en een stijlvol 2020!

 

Liefs Winette

Black Friday

blog black friday

 

Meerdere tips vóórdat je volgende week vrijdag op Black Friday (29 november) helemaal los gaat met kopen!

 

1) Ruim eerst je kast op en kijk in je kast wat je allemaal hebt en nog past. Je hebt vaak meer dan je denkt! En schrijf dat op! Zie punt 2.

 

2) Schrijf op wat je nodig hebt. Koop alleen wat je genoteerd hebt en niet meer. Er is dan wel korting, maar kleding kopen die je nooit draagt is helemaal zonde van je geld.

 

3) Zie je een leuke trui en kan je niet kiezen in de kleur? Koop geen 2 dezelfde truien in verschillende kleuren. Dan ga je altijd maar 1 van de 2 dragen. Koop de kleur trui die je het meeste kan combineren met je kleding thuis of de kleur die jou het beste staat.

 

4) Koop alleen wat jou het wauw gevoel geeft! Dan zal je het ook heel veel gaan dragen.

 

5) Nu is het moment om basis items te gaan kopen. Basis items zijn bijvoorbeeld een grijze of donkerblauwe broek waar je nu iets meer aan uit kan geven omdat er korting is.

 

6) Ik heb het al vaker gezegd maar let op cost per wear. Dat betekent dat hoe vaker je een kledingstuk draagt, hoe beter de CPW (cost per wear) waarde zal zijn. Een winterjas van 300,- euro die je minstens 50 keer aantrekt komt slechts op 6,- per draagbeurt. Die jurk van 75,- in een opvallende kleur, die je maar 3 keer draagt, is vele malen duurder.

 

 

Dus bereid je alvast goed voor zodat je geen miskopen gaat kopen en hou deze tips in je achterhoofd.

 

Ikzelf ga voor mijn werk (dus om 6.30 uur in de ochtend) even achter de laptop zitten om het één en ander te bestellen. Maar dat zijn ook maar een paar items.

 

Veel plezier,

 

Groetjes Winette 

 

Wat zal ik vandaag weer eens aantrekken?

 

 

Wat ik vaak hoor van mijn klanten is dat ze niet zo goed weten wat ze nu weer moeten aantrekken. 

Heb jij ook moeite met het maken van kledingcombinaties? Of van het gevoel dat je niets hebt om aan te trekken?

 

Hieronder heb ik 5 tips op een rij waardoor je makkelijker die combinaties kan gaan maken. Of minder snel het gevoel krijgt dat je niets leuks in je kast hebt hangen.

meer lezen