Weetjes van mij, die je waarschijnlijk nog niet weet.

Hier komen persoonlijke en zakelijke weetjes die je waarschijnlijk nog niet van me weet.

 

* Ik werk ook nog 2 dagen in het ziekenhuis als doktersassistente. Omdat ik het zo leuk vind om collega's te hebben. 

 

* Wat er nog niet goed beschreven staat in mijn website maar dat ik het aller leukste vind om met klanten, te gaan zoeken wat hun stijl is! Dus waar ze zich goed in voelen en vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet kunnen treden. In wat voor een situatie ze ook terecht komen. 

 

* Dat ik nog steeds mezelf af en toe laat bij trainen (persoonlijk en professioneel). Maar het specialiseren in de stijl die echt bij iemand hoort, mijn belangrijkste doel wordt omdat ik er zo blij van wordt.

 

* Ik doe niet aan metamorfose's. Dan voelen klanten zich even goed maar ze weten nog steeds niet goed wat ze moeten kopen! 

 

* Ik geeft duidelijke tips van kleur in een waaier of van stijl op papier zodat je het ook echt na kan lezen als je het niet meer weet. Daar word ik zelf namelijk ook heel blij van als mensen heel duidelijk zijn en tips geven die ik ook gelijk in de praktijk kan brengen.

 

* Aan huis heb ik mijn eigen praktijk maar ik ga liever naar de klanten toe. Daar hebben ze ook vaak de kleding bij de hand zodat ik gelijk ook meer van hun zie en ik kijk ook vaak naar de inrichting van het huis want dat zegt ook veel.

 

Dit is het wel!

 

Groetjes van Winette

 

 

Sale

 

 Foto van Unsplash

 

Geld besparen bij het winkelen?

Het kan! Nu de sale weer begonnen is in januari, kan je na deze tips met een gerust hart gaan winkelen.

 

 

Blijf trouw aan je stijl.

Heb je het gevoel dat je weer dezelfde broek koopt? Gewoon doen, blijkbaar is dat jouw stijl en voel jij je daar heel prettig bij. Je kan beter niet iets kopen wat "weer eens wat anders is". Dat zijn vaak kledingstukken die je niet veel gaat dragen.

 

 

Pas de '75-25' regel toe.

Wat deze regel betekend is dat 75 procent van je kleding basis kleuren moeten zijn (zwart, wit, beige, blauw) en de andere 25 procent dessins en trendkleuren die goed bij jouw passen.

Dit geld ook voor je stijl. Voor 75 procent kan je de tijdloze                                                  

klassiekers  kopen waar jij je heel prettig bij voelt en voor de

andere 25 procent trend gevoelige kleding. Als je dit in gedachten

houd maakt je betere beslissingen bij het winkelen en kom je minder snel met miskopen thuis.

 

 

Niet te juiste maat.

Kom je net die ene mooie broek tegen en dan ga je hem passen. De M zit net te krap en daarna pas je maat L en die gaat slobberen en zit te wijd. Als je verstandig bent hang je hem terug! Zou de broek alleen te lang zijn dan kan je hem altijd laten inkorten. Zo ook bij een rok. Deze kan je altijd korter laten maken maar ook nog kleiner laten maken aan de zijnaden, als je hem echt fantastisch vind.

 

 

Kleed je voor het winkelen.

Ga je winkelen, trek dan een naadloze slip aan en een huid kleurige bh. Zorg dat je een makkelijke zittende broek aan hebt met een trui, geen blouse waar je de knopen iedere open en dicht moet doen. Anders heb je na een paar keer passen echt geen zin meer. Trek ook makkelijke zittende schoenen aan, je loopt meer dan je denkt.

 

 

Cost per wear.

Houd altijd in gedachten; hoe vaker je een kledingstuk draagt, hoe beter de CPW (cost per wear) waarde zal zijn. Een winterjas van 300,- die je minstens 50 keer aantrekt komt slechts op 6,- per draagbeurt. Die jurk van 75,- in een opvallende kleur, die je maar 3 keer draagt, is velen malen duurder.

 

Dus als je gaat winkelen, houd deze tips in gedachten en dan kom je met een paar goede items thuis!

Succes!

 

Groetjes Winette

 

 

Garderobe zomer klaar maken.

 

Kledingkast weer up to date!

 

Het voorjaar is weer begonnen. Buiten wordt de zon steeds sterker en de temperatuur stijgt weer langzaam. Dan krijg je ook gelijk weer zin (ik in iedere geval wel) om je donkere kleding in kast te laten hangen en de lichte kleuren aan te gaan trekken. 

 

Dan is het nú tijd geworden om je kledingkast op te gaan ruimen en te kijken wat er weg kan en wat kan blijven.

 

Hier een paar tips, die ik altijd gebruik, waar je direct mee aan de slag kan gaan;                                             foto van Unsplash  

 

* Eerst al je kleding uit je kast halen.

* Pak je kleding eruit dat stuk is, kan het gemaakt worden, leg het apart. En zorg dat het gemaakt wordt.

* Is je kleding verkleurd of vaal geworden? Op de stapel van weg doen. Net zoals de kleding dat niet gemaakt kan worden.

* Heb je kleding langer dan 2 jaar niet gedragen? En heeft het geen emotionele waarde? Op de stapel van weg doen!

* En nu je winter van de zomer kleding scheiden. Zodat het duidelijk wordt wat je nu gelijk aan kan in de lente en zomer.

* De winter kleding gewassen, op de hoogste plank in je kleding kast terug leggen. Zodat je ze weer kan pakken als het herfst wordt.

* Stel bij elk kledingstuk dat nog over is de vraag:

                                                      - Kan ik er zakelijk nog mee voor de dag komen?

                                                      - Benadrukt het kledingstuk jou stijl of persoonlijkheid?

                                                      - Straal je uit wat je uit wil stralen?

     Zo ja, dan kan je ze houden en anders weg doen.

* Nu leg je alle broeken (vooral spijkerbroeken) op één stapel, alle shirts met korte mouwen op één stapel en de shirts met lange mouwen op één stapel.

* Hang al je blouse's in kast en ik hang het dan ook nog van donker naar licht;)

* De jurken hang je ook op, in kast bij elkaar!

* Je nette broeken kan je bij elkaar ophangen (niet allemaal op 1 hanger want dan zie je niet wat je allemaal heb) in de kast net zoals je colbertjes.

    Eerst je colberts, dan je blouse, broeken en jurken. Dat is het meest overzichtelijk.

* De stapels leg je in de kast zodat je ze goed ziet!

 

Zo gaan er altijd kleding stukken uit en hou je overzicht wat voor items je nog mist in je garderobe. Dat schrijf ik dan altijd op een lijstje en zodra ik ga winkelen weet ik altijd wat ik nodig heb.

 

Wil je hulp bij een garderobe check? 

Ik help je graag, neem contact op of lees hoe ik te werk ga.

 

Groetjes van Winette