Trends Herfst/winter 2018/2019

Met deze blog hou ik je op de hoogte wat de nieuwe trends zijn op het gebied van mode.

 

Er zijn op dit moment veel invloeden vanuit het verleden. Vaak wel met de nieuwe kleuren van nu en soms is het ontwerp moderner.

 

Het silhouet van het komende seizoen is groot en oversized. Hoog gesloten in de hals (pas op als je grote borsten hebt) en de jurken en rokken zijn lang.

 

* Brede schouders en mannenpakken.

   Het powersuit voor vrouwen wat we vorig jaar al zagen, is een blijvertje. Je kan ze kopen in allerlei kleuren en vormen. Alles kan en mag. Het                 mannenpak als kantoorlook!

 

* Kuitlange rokken en jurken met lange laarzen.

   De rokken worden weer langer. Opvallend zijn de romantische lange rokken of jurken op kuitlengte met daaronder hoge laarzen. Pas wel op als je       klein bent met deze lengte! Het kan je nog kleiner laten lijken.

 

* Wijde uitlopende pijpen.

   Helemaal jaren 80 zijn de wijd uitlopende pijpen.  Dit is wel een broek waar je van moet houden en even weer aan moet wennen. De skinny gaan         we steeds minder zien.

 

* Oversized truien.

   In retrolook en ruim vallend. Helemaal in zijn de truien met ingebreide motieven en de Noorse truien.

   De klassieke kabeltrui is weer terug van weggeweest. En uiteraard in alle kleuren te verkrijgen! Dus weet jij welke kleuren jouw staan? Sla je slag!

 

* Ruiten.

   Heel veel ruiten zie je dit najaar, waarbij ook schotse ruiten en tweed stoffen met ruiten. Het oogt heel klassiek allemaal. Zo leuk en een ruiten             broek is weer te combineren met een stoere oversized trui.

 

* Dieren prints.

   De hele dierentuin komt voorbij met luipaard, panter, tijger en slang. er is op dit moment veel print op stoffen. Heb je een beetje lef, kan je deze           dieren prints en bloemen prints met elkaar combineren.

 

 

Heb je nog vragen of wil jij graag weten welke kleuren jouw nou goed staan? Want, ja de winkels hangen vol met kleur en welke kan je kopen en welke niet? Je kan mij altijd bellen of mailen in contact.

 

 

Kleuren herfst/ winter 2018

De kleuren die je deze winter veel gaat zien zijn de herfst tinten die warm aandoen.

Al deze kleuren kan je heel goed combineren met de basis kleuren zwart, grijs en donkerblauw. De kleding in basiskleuren heb je waarschijnlijk nog genoeg van in je kledingkast hangen. Zo kan jij je oude kleding nog veel dragen door veel te combineren!

 

 

 Red-Pear- een mooie herfstachtig donkerrood.

Deze kleur kan door de koele types gedragen worden. Als je nog erg moet wennen aan de kleuren in de winkels kan je beter eerst deze rood proberen in plaats van de fellere rood die hier onder staat.

 

 

 

Valiant Poppy- Rood was in de zomer al een belangrijke mode kleur. Dat blijft in het najaar ook zo met een niet te felle kleur rood.

 

Rood kan de koele en warme types dragen. En combineren kan met alle basis kleuren.

Pas wel op wanneer je rood draagt! Wil je die dag niet opvallen, trek dan een andere kleur aan. Rood trekt namelijk altijd de aandacht.

 

 

 

 

 

Nebulas Blue- een mooie kleur blauw, niet te fel en niet te donker. 

 

Dit is een kleur blauw die de koele types goed kunnen dragen. Bij deze blauwe kleur kan je de basis kleuren goed mee combineren  maar je kan ook geel erbij dragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Almont Buff- Een natuurlijke kleur van een baby kameel met een ingetogen aantrekkingskracht.

 

Deze kleur is heel goed te dragen door de warme types! Je kan het combineren met donkerblauw maar ook met lila of oranje. Maar ook met de tijger of slangen prints die je op dit moment heel veel in het straat beeld ziet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Limelight- Een opvallende kleur geel waar je alle blikken tot je trekt. Het is een erg vrolijke kleur voor de donkere en sombere winter.

 

Deze kleur kunnen de koele types dragen maar ook de lente types. Geel is makkelijk te combineren met blauw van spijkerkleding. Als je deze kleur geel aantrekt voel jij je ook gelijk vrolijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Quatzal Green- Het is een prachtige kleur blauw - groen. Het is een gedempte kleur blauw.

 

Deze gedempte kleur kan door de koele types gedragen worden. En het is heel goed te combineren met geel, zwart, wit, grijs of beige.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ceylon Yellow- Een gele kleur die aan mosterd doet denken. Een mooie warme kleur die bij de bladeren van de herfst past.

 

Deze gele kleur staan de warme types heel goed. Als je een warm kleuren type bent kan je dit seizoen heel veel kleding vinden in deze warme tint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultra Violet- De kleur van 2018 zit vanzelfsprekend in dit palet. Het is een kleur die nog steeds niet veel in het staarbeeld ziet, maar heeft wel een mooie en warme uitstraling.

 

Deze violet kleur is goed te dragen door de koele types onder ons. Je kan de kleur combineren met grijs, geel, lila of roze. Met bruin kan je deze kleur ook goed dragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Crocus Petal- Het zacht lila zag je in de winkels in het voorjaar steeds iets vaker. Nu ga je deze kleur vaker zien. Voor de types voorbij zachte kleuren mooi staan is dit weer wat anders.

 

Lila is goed te combineren met paars, grijs en zwart.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's zijn van Pinterest

 

 

 


Win-actie Facebook.

Dit is een win-actie van Mooi image styling waar jij met je vriendin een kleuren of een stijl workshop kan winnen, wat jullie het leukste vinden.

 

Bij een kleuren workshop kom je erachter welke kleuren jou optimaal staan en welke je beter niet kan dragen. Wat kleur eigenlijk zegt en welke contrasten jouw goed staan.

 

Bij een stijl workshop leer je welke lichaamsdelen te accentueren of juist te camoufleren. Je krijgt inzicht wat voor een soort print je kan dragen en welke stoffen goed bij jou staan.

Zie ook voor verdere informatie op de website.

 

 

 Nog wat kleine lettertjes: 

# Mooi image styling volgen wordt gewaardeerd, maar is geen voorwaarde om 

   kans te maken op de prijs.

# Kans maken kan tot en met dinsdag 1 mei 2018. De winnaar worden uiterlijk 

   woensdag 2 mei 2018 via Facebook bekend gemaakt.

# Facebook is op geen enkele manier betrokken bij de win-actie.

   

Heb je nog vragen, laat een bericht achter bij contact.

 

 

Garderobe zomer klaar maken.

 

Kledingkast weer up to date!

 

Het voorjaar is weer begonnen. Buiten wordt de zon steeds sterker en de temperatuur stijgt weer langzaam. Dan krijg je ook gelijk weer zin (ik in iedere geval wel) om je donkere kleding in kast te laten hangen en de lichte kleuren aan te gaan trekken. 

 

Dan is het nú tijd geworden om je kledingkast op te gaan ruimen en te kijken wat er weg kan en wat kan blijven.

 

Hier een paar tips, die ik altijd gebruik, waar je direct mee aan de slag kan gaan;                                             foto van Unsplash  

 

* Eerst al je kleding uit je kast halen.

* Pak je kleding eruit dat stuk is, kan het gemaakt worden, leg het apart. En zorg dat het gemaakt wordt.

* Is je kleding verkleurd of vaal geworden? Op de stapel van weg doen. Net zoals de kleding dat niet gemaakt kan        worden.

* Heb je kleding langer dan 2 jaar niet gedragen? En heeft het geen emotionele waarde? Op de stapel van weg              doen!

* En nu je winter van de zomer kleding scheiden. Zodat het duidelijk wordt wat je nu gelijk aan kan in de lente en      zomer.

* De winter kleding gewassen, op de hoogste plank in je kleding kast terug leggen. Zodat je ze weer kan pakken          als het herfst wordt.

* Stel bij elk kledingstuk dat nog over is de vraag:

                                                      - Kan ik er zakelijk nog mee voor de dag komen?

                                                      - Benadrukt het kledingstuk jou stijl of persoonlijkheid?

                                                      - Straal je uit wat je uit wil stralen?

     Zo ja, dan kan je ze houden en anders weg doen.

* Nu leg je alle broeken (vooral spijkerbroeken) op één stapel, alle shirts met korte mouwen op één stapel en de           shirts met lange mouwen op één stapel.

* Hang al je blouse's in kast en ik hang het dan ook nog van donker naar licht;)

* De jurken hang je ook op in kast bij elkaar!

* Je nette broeken kan je bij elkaar ophangen (niet allemaal op 1 hanger want dan zie je niet wat je allemaal heb) in      de kast net zoals je colbertjes.

    Eerst je colberts, dan je blouse, broeken en jurken. Dat is het meest overzichtelijk.

* De stapels leg je in de kast zodat je gelijk ziet!

 

Zo gaan er altijd kleding stukken uit en hou je overzicht wat voor items je nog mist in je garderobe. Dat schrijf ik dan altijd op een lijstje en zodra ik ga winkelen weet ik altijd wat ik nodig heb.

 

Wil je hulp bij een garderobe check? 

Ik help je graag, neem contact op of lees hoe ik te werk ga.

 

 

 

     

NEEM CONTACT OP: 

Winette van der Knaap

TELEFOON: 06-37172783