Weetjes van mij, die je waarschijnlijk nog niet weet.

Hier komen persoonlijke en zakelijke weetjes die je waarschijnlijk nog niet van me weet.

 

* Ik werk ook nog 2 dagen in het ziekenhuis als doktersassistente. Omdat ik het zo leuk vind om collega's te hebben. 

 

* Wat er nog niet goed beschreven staat in mijn website maar dat ik het aller leukste vind om met klanten, te gaan zoeken wat hun stijl is! Dus waar ze zich goed in voelen en vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet kunnen treden. In wat voor een situatie ze ook terecht komen. 

 

* Dat ik nog steeds mezelf af en toe laat bij trainen (persoonlijk en professioneel). Maar het specialiseren in de stijl die echt bij iemand hoort, mijn belangrijkste doel wordt omdat ik er zo blij van wordt.

 

* Ik doe niet aan metamorfose's. Dan voelen klanten zich even goed maar ze weten nog steeds niet goed wat ze moeten kopen! 

 

* Ik geeft duidelijke tips van kleur in een waaier of van stijl op papier zodat je het ook echt na kan lezen als je het niet meer weet. Daar wordt ik zelf namelijk ook heel blij van als mensen heel duidelijk zijn en tips geven die ik ook gelijk in de praktijk kan brengen.

 

* Aan huis heb ik mijn eigen praktijk maar ik ga liever naar de klanten toe. Daar hebben ze ook vaak de kleding bij de hand zodat ik gelijk ook meer van hun zie en ik kijk ook vaak naar de inrichting van het huis want dat zegt ook veel.

 

Dit is het wel!

 

Groetjes van Winette

Sale

 

 Foto van Unsplash

 

Geld besparen bij het winkelen?

Het kan! Nu de sale weer begonnen is in januari, kan je na deze tips met een gerust hard gaan winkelen.

 

 

Blijf trouw aan je stijl.

Heb je het gevoel dat je weer dezelfde broek koopt? Gewoon doen, blijkbaar is dat jouw stijl en voel jij je daar heel prettig bij. Je kan beter niet iets kopen wat "weer eens wat anders is". Dat zijn vaak kledingstukken die je niet veel gaat dragen.

 

 

Pas de '75-25' regel toe.

Wat deze regel betekend is dat 75 procent van je kleding basis kleuren moeten zijn (zwart, wit, beige, blauw) en de andere 25 procent dessins en trendkleuren die goed bij jouw passen.

Dit geld ook voor je stijl. Voor 75 procent kan je de tijdloze                                                  

klassiekers  kopen waar jij je heel prettig bij voelt en voor de

andere 25 procent trend gevoelige kleding. Als je dit in gedachten

houd maakt je betere beslissingen bij het winkelen en kom je minder snel met miskopen thuis.

 

 

Niet te juiste maat.

Kom je net die ene mooie broek tegen en dan ge je hem passen. De M zit net te krap en daarna pas je maat L en die gaat slobberen en zit te wijd. Als je verstandig bent hang je hem terug! Zou de broek alleen te lang zijn dan kan je hem altijd laten inkorten. Zo ook bij een rok. Deze kan je altijd korter laten maken maar ook nog kleiner laten maken aan de zijnaden, als je hem echt fantastisch vind.

 

 

Kleed je voor het winkelen.

Ga je winkelen, trek dan een naadloze slip aan en een huid kleurige bh. Zorg dat je een makkelijke zittende broek aan heb met een trui, geen blouse waar je de knopen iedere open en dicht moet doen. Anders heb je na een paar keer passen echt geen zin meer. Trek ook makkelijke zittende schoenen aan, Je loopt meer dan je denkt.

 

 

Cost per wear.

Houd altijd in gedachten; hoe vaker je een kledingstuk draagt, hoe beter de CPW (cost per wear) waarde zal zijn. Een winterjas van 300,- die je minstens 50 keer aantrekt komt slechts op 6,- per draagbeurt. Die jurk van 75,- in een opvallende kleur, die je maar 3 keer draagt, is velen malen duurder.

 

Dus als je gaat winkelen, houd deze tips in gedachten en dan kom je met een paar goede items thuis!

Succes!

 

Groetjes Winette

 

 

Trends Herfst/winter 2018/2019

Met deze blog hou ik je op de hoogte wat de nieuwe trends zijn op het gebied van mode.

 

Er zijn op dit moment veel invloeden vanuit het verleden. Vaak wel met de nieuwe kleuren van nu en soms is het ontwerp moderner.

 

Het silhouet van het komende seizoen is groot en oversized. Hoog gesloten in de hals (pas op als je grote borsten hebt) en de jurken en rokken zijn lang.

 

* Brede schouders en mannenpakken.

   Het powersuit voor vrouwen wat we vorig jaar al zagen, is een blijvertje. Je kan ze kopen in allerlei kleuren en vormen. Alles kan en mag. Het                 mannenpak als kantoorlook!

 

* Kuitlange rokken en jurken met lange laarzen.

   De rokken worden weer langer. Opvallend zijn de romantische lange rokken of jurken op kuitlengte met daaronder hoge laarzen. Pas wel op als je       klein bent met deze lengte! Het kan je nog kleiner laten lijken.

 

* Wijde uitlopende pijpen.

   Helemaal jaren 80 zijn de wijd uitlopende pijpen.  Dit is wel een broek waar je van moet houden en even weer aan moet wennen. De skinny gaan         we steeds minder zien.

 

* Oversized truien.

   In retrolook en ruim vallend. Helemaal in zijn de truien met ingebreide motieven en de Noorse truien.

   De klassieke kabeltrui is weer terug van weggeweest. En uiteraard in alle kleuren te verkrijgen! Dus weet jij welke kleuren jouw staan? Sla je slag!

 

* Ruiten.

   Heel veel ruiten zie je dit najaar, waarbij ook schotse ruiten en tweed stoffen met ruiten. Het oogt heel klassiek allemaal. Zo leuk en een ruiten             broek is weer te combineren met een stoere oversized trui.

 

* Dieren prints.

   De hele dierentuin komt voorbij met luipaard, panter, tijger en slang. er is op dit moment veel print op stoffen. Heb je een beetje lef, kan je deze           dieren prints en bloemen prints met elkaar combineren.

 

 

Heb je nog vragen of wil jij graag weten welke kleuren jouw nou goed staan? Want, ja de winkels hangen vol met kleur en welke kan je kopen en welke niet? Je kan mij altijd bellen of mailen in contact.

 

 

Kleuren herfst/ winter 2018

De kleuren die je deze winter veel gaat zien zijn de herfst tinten die warm aandoen.

Al deze kleuren kan je heel goed combineren met de basis kleuren zwart, grijs en donkerblauw. De kleding in basiskleuren heb je waarschijnlijk nog genoeg van in je kledingkast hangen. Zo kan jij je oude kleding nog veel dragen door veel te combineren!

 

 

 Red-Pear- een mooie herfstachtig donkerrood.

Deze kleur kan door de koele types gedragen worden. Als je nog erg moet wennen aan de kleuren in de winkels kan je beter eerst deze rood proberen in plaats van de fellere rood die hier onder staat.

 

 

 

Valiant Poppy- Rood was in de zomer al een belangrijke mode kleur. Dat blijft in het najaar ook zo met een niet te felle kleur rood.

 

Rood kan de koele en warme types dragen. En combineren kan met alle basis kleuren.

Pas wel op wanneer je rood draagt! Wil je die dag niet opvallen, trek dan een andere kleur aan. Rood trekt namelijk altijd de aandacht.

 

 

 

 

 

Nebulas Blue- een mooie kleur blauw, niet te fel en niet te donker. 

 

Dit is een kleur blauw die de koele types goed kunnen dragen. Bij deze blauwe kleur kan je de basis kleuren goed mee combineren  maar je kan ook geel erbij dragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Almont Buff- Een natuurlijke kleur van een baby kameel met een ingetogen aantrekkingskracht.

 

Deze kleur is heel goed te dragen door de warme types! Je kan het combineren met donkerblauw maar ook met lila of oranje. Maar ook met de tijger of slangen prints die je op dit moment heel veel in het straat beeld ziet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Limelight- Een opvallende kleur geel waar je alle blikken tot je trekt. Het is een erg vrolijke kleur voor de donkere en sombere winter.

 

Deze kleur kunnen de koele types dragen maar ook de lente types. Geel is makkelijk te combineren met blauw van spijkerkleding. Als je deze kleur geel aantrekt voel jij je ook gelijk vrolijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Quatzal Green- Het is een prachtige kleur blauw - groen. Het is een gedempte kleur blauw.

 

Deze gedempte kleur kan door de koele types gedragen worden. En het is heel goed te combineren met geel, zwart, wit, grijs of beige.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ceylon Yellow- Een gele kleur die aan mosterd doet denken. Een mooie warme kleur die bij de bladeren van de herfst past.

 

Deze gele kleur staan de warme types heel goed. Als je een warm kleuren type bent kan je dit seizoen heel veel kleding vinden in deze warme tint.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultra Violet- De kleur van 2018 zit vanzelfsprekend in dit palet. Het is een kleur die nog steeds niet veel in het staarbeeld ziet, maar heeft wel een mooie en warme uitstraling.

 

Deze violet kleur is goed te dragen door de koele types onder ons. Je kan de kleur combineren met grijs, geel, lila of roze. Met bruin kan je deze kleur ook goed dragen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Crocus Petal- Het zacht lila zag je in de winkels in het voorjaar steeds iets vaker. Nu ga je deze kleur vaker zien. Voor de types voorbij zachte kleuren mooi staan is dit weer wat anders.

 

Lila is goed te combineren met paars, grijs en zwart.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's zijn van Pinterest

 

 

 


Win-actie Facebook.

Dit is een win-actie van Mooi image styling waar jij met je vriendin een kleuren of een stijl workshop kan winnen, wat jullie het leukste vinden.

 

Bij een kleuren workshop kom je erachter welke kleuren jou optimaal staan en welke je beter niet kan dragen. Wat kleur eigenlijk zegt en welke contrasten jouw goed staan.

 

Bij een stijl workshop leer je welke lichaamsdelen te accentueren of juist te camoufleren. Je krijgt inzicht wat voor een soort print je kan dragen en welke stoffen goed bij jou staan.

Zie ook voor verdere informatie op de website.

 

 

 Nog wat kleine lettertjes: 

# Mooi image styling volgen wordt gewaardeerd, maar is geen voorwaarde om 

   kans te maken op de prijs.

# Kans maken kan tot en met dinsdag 1 mei 2018. De winnaar worden uiterlijk 

   woensdag 2 mei 2018 via Facebook bekend gemaakt.

# Facebook is op geen enkele manier betrokken bij de win-actie.

   

Heb je nog vragen, laat een bericht achter bij contact.

 

 

NEEM CONTACT OP: 

Winette van der Knaap

TELEFOON: 06-37172783